macrofoto
Deze foto geeft het contrast aan tussen vol en leeg. Deze foto heeft de 8e plaats gehaald bij de fototentoonstelling van de Fotoclub Brandevoort in 2011.

macrofoto
Deze foto is een eerbetoon aan een goede vriendin van ons die veel te vroeg is gestorven aan de gevolgen van borstkanker. De foto heb ik de titel "rust" gegeven. Het geeft een mooi contrast tussen de blauwe achtergrond en het oranje vlammetje. Ogenschijnlijk is dit een makkelijke foto, maar technisch gezien was het moeilijk om het grote contrast tussen het donkere beeld en de heldere vlam te kunnen overbruggen. Voor de foto zijn drie flitsers gebruikt. Om de vlam goed op de foto te krijgen, moest de camera "geknepen" worden. Een van de flitsers moest het beeld oplichten, omdat het anders te donker zou worden. De flitser mocht echter niet de vlam bijlichten. Die werd afgeschermd. Hierdoor werd de lichtjeshouder te donker. Deze is met een tweede flitser opgelicht. Een derde flitser met een kleurfilter ervoor zorgde voor de blauwe achtergrond.

macrofoto
Dit is een deel van een glazenbol met luchtbellen erin. De glazen bol stond op een CD. Door de weerkaatsing van de zon op de CD ontstonden de mooie kleuren in de foto.

macrofoto
Dit is een wijnglas die van onderen is belicht met diverse vloeistoffen erin.

macrofoto
Dit was een leuk experiment. Het fruit ligt op een glazen plaat met een witte plaat op de achtergrond. Het bakje werd schuin gehouden, zodat het lijkt of het fruit in het bakje valt.Erwin Peek
copyright © 2013