landschapfoto
Samengestelde foto van het fantastische nationaal park Garajonay op het Spaanse eiland La Gomera. Het vochtige subtropische bos dat vol staat met laurierbomen heeft de ijstijd overleefd. Dit unieke park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De foto is samengesteld uit drie foto's. De laurierbossen zijn druk en ik vond het moeilijk om de overweldigende ervaring van dit bos mooi op een foto te krijgen. Door twee foto's van het laurierbos te combineren met een foto van de brug met water in een ander deel van het park, kon ik een mooie compositie maken. Voor mij geeft deze samengestelde foto beter de natuurschoon van het park weer dan de losse foto's die ik gemaakt heb.

landschapfoto
Voor deze foto ben ik op een mooie septemberochtend om vier uur opgestaan om voor zonsopgang op de Strabrechtse heide bij Lierop te zijn. Het was een heldere nacht geweest en het temperatuursverschil met overdag was groot. De kans op grondmist is dan groot. Maar helaas viel dat tegen. De foto die ik in gedachte had, kon ik niet maken. Even later kwamen paarden die daar rondlopen voorbij. Toen dit paard omkeek, kon ik deze foto schieten. Het is een van mijn favoriete foto's. Op de fototentoonstelling van de Fotoclub Brandevoort heeft deze foto de 6e plaats gehaald in 2008.

landschapfoto
Eindhovens kanaal in Helmond. De foto is met een compactcamera gemaakt. Ik was met de fiets op pad om foto's te maken voor een fotocollage van onze stad. Ik zag het tegenlicht dat ontstond door de weerkaatsing van de zon op het water. De foto heb ik bewust omgedraaid om het krachtiger te maken. Deze foto heeft de gedeelde 3e plaats gehaald op de fototentoonstelling van de Fotoclub Brandevoort in 2008.

dierenfoto

dierenfoto
De uil vertoonde een patroon dat hij iedere vijf minuten herhaalde. Ik kon me goed voorbereiden op de geeuw. En ik was op tijd, want het was de laatste keer dat hij het deed op die ochtend.

landschapfoto
Strabrechtse heide bij Lierop. Dit was een favoriete plek van mij om landschapsfoto's te maken. Helaas is dit deel van de Strabrechtse heide niet meer toegankelijk. Door de stokken wordt de blik van kijker naar de boom aan de overkant getrokken.

dierenfoto
Ieder jaar in april zijn er vele reigernesten op deze locatie. Ze zitten hoog in de bomen en daarom lastig om te fotograferen. Deze opname vind ik zelf er mooi, omdat het hoofd van de reiger in dezelfde richting wijst als de bomen.

dierenfoto

dierenfoto

dierenfoto

dierenfoto

dierenfoto

landschapfoto
Eindhovens kanaal in HelmondErwin Peek
copyright © 2013